Ratt-Ordkors-2.jpg   

 Beskrivning

 

Startsidan Beskrivning Nedladdning Köp av licens Support, Hjälp Frågor o. svar Kontakt Övrigt Nyheter

 

 

Korsordshjälp

Det mest vanliga sättet att använda Ordkors är att skriva in de bokstäver man känner till och ersätta de okända med bindestreck eller frågetecken. På det här sättet:

 

 

Därefter klickar du på knappen Ok eller trycker på Enter-tangenten då får du fram alla ord som passar in:

 

 

I den bilden kan du markera ett ord genom att klicka på det och sedan gå t.ex.till Google för att får en förklaring av vad "Anodelektrod" är för något underligt. Du kan också skriva ut alla 23 orden på papper genom att klicka på Skriv ut-knappen.

Efter ordet står en bokstav som anger till vilken grupp ordet tillhör. Du ser grupperna upp till höger. 

 

 

 


Kryptohjälp

Om du löser krypto har god hjälp av ORDKORS eftersom du istället för ett bindestreck kan ange en siffra, 1-9. Här ett exempel krypto i Svd fredagen 6-mar-2009.

 

 

 


Ytterligare kryptohjälp

I nederkanten kan du markera de bokstäver som du redan känner till siffran för och då visas inte de ord som innhåller de markerade bokstäverna.

 

 

 


Ordlistor i Ordkors

Ibland vill man söka ett ord i en speciell kategori, då kan du klicka på knappen Ordlistor varvid en listbox med namn på ordlistor visas.

 

 

Du markerar den ordlista som ska användas när du söker ord.  Om du markera en ordlista och klickar på knappen Visa/ändra listan så visas listan, sorterad på ordlängden.

 

 

Det finns några ordlistor som där det står (fler kol) efter namnet. Här ett exempel på Länder. Den listan kan sorteras på valbar kolumn genom att att klicka på rubriken.

 


 NIAN i Svenska dagbladet löser du med Ordkors 

Om du inte vill vänta till nästa dag så hjälper dig Ordkors att få fram alla ord, även sådan som inte står i SAOL

 

 nian2 

 

Skriv in alla nio bokstäver, från vänster till höger, uppifrån och ned så att den femte bokstaven är mittbokstaven. Tryck sedan på knappen Nian  så får du fram nedanstående bild.

                                                                                                                                    

 

 

 

 


Scrabble, Alfabet klarar du av bättre med Ordkors

Ibland dyker det upp tävlingar där man ska bilda så många ord som möjligt av ett visst ord.

Antag att Marabou har en tävling: Bilda så många ord som möjligt av ordet "Marabou", den som får fram flest ord, får lika många jättestora chokladkakor som antalet ord. Med Ordkors så har du chansen att få äta choklad några månader framåt. Du skriver bara in ordet Marabou och klickar på knappen Scrabble så får du fram den här bilden:

 

 

    

 

 

 


Rimma med hjälp av Ordkors

Du ska ge din maka/make/sambo en semester i julklapp. Du knapper in *ester och tar med ord enbart från Saol13, fetstil. Då får du en massa förslag till ord som rimmar på semester.

 

 

 

 


Synonymer finns det i Ordkors

Så sitter du där och funderar på något annat ord för "Grannlåt". Ordkors ger dig hjälp, skriv in ordet och klicka på knappen synonymer så får du två förslag.

 

 

Man kan också ange sk korsordsnycklar, t.ex. "Avsäga sig tronen" och får då till svar "Abdikera"

 


Sidan senast ändrad fredag 16 september 2016

© Copyright 2001-2016 Fimator – All rights reserved

Ponnygången 9 E , 271 37 YSTAD, 08-580 277 00, info@ordkors.se